Ambitie en doelstellingen UTA

De ambitie van de Utrecht Talent Alliantie (UTA) is om ieders talent in de regio Utrecht optimaal te benutten om de regio economisch en maatschappelijk sterker te maken. Door als publieke en private organisaties samen te investeren in een toekomstgerichte beroepsbevolking draagt de regio bij aan oplossingen voor maatschappelijke transities. Om dit hoofddoel te bereiken heeft de UTA een drietal doelstellingen geformuleerd:

  • In de regio Utrecht vinden soepele en veilige overstappen plaats van mensen naar beroepen met tekorten en groeipotentie. 10.500 extra overstappen per jaar, 73.500 in 7 jaar (2021-2027).

  • Leven Lang Ontwikkelen is voor iedereen vanzelfsprekend. 85.700 extra deelnemers per jaar, 600.000 in 7 jaar (2021-2027).

  • De beroepsbevolking in de regio Utrecht is digitaal vaardig. 16.000 extra personen bereiken basisniveau digitale vaardigheden per jaar, 112.000 in 7 jaar (2021-2027). 

Doelstelling arbeidsmarktdashboard UTA

Het doel van het arbeidsmarktdashboard UTA is om gebruikers inzicht te geven in de belangrijkste cijfers, trends en ontwikkelingen rondom deze doelstellingen. Op basis van deze inzichten kunnen gebruikers de voortgang van de doelstellingen monitoren en krijgen ze inzicht in mogelijkheden om de kans op het realiseren van de doelstellingen verder te vegroten. Evalualie van de doelstellingen vindt buiten het arbeidsmarktdashboard plaats. 

Landingspagina

De landingspagina bestaat uit drie blokken. Onder het kopje Doelstellingen UTA, ziet u de knoppen Kansrijke transities, Leven Lang Ontwikkelen en Digitale vaardigheid (zie rode kader). Door hierop te klikken, gaat u naar dashboards waarin de laatste ontwikkelingen en trends rondom deze doelstellingen zijn weergegeven. Daaronder (in het blauwe kader) treft u het blok Analyses en artkelen aan. Hier vindt u analyses en artikelen over de meest actuele trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor de ambities en doelstellingen van de UTA. Tot slot hebben we in het laatste blok (lichtblauwe kader), Partners UTA, een overzicht weergegeven van de organisaties die samen de UTA vormen. 

Dashboards

Per geformuleerde doelstelling is een dashboard opgenomen. Binnen deze dashboards zijn verschillende functionaliteiten opgenomen die we hieronder kort toelichten: selecteren van indicatoren, toelichting en definities en vergelijk delen en downloaden.

Selecteren van indicatoren

Door op de legenda van een indicator (groep) te klikken, kunt u bepaalde groepen 'aan' of 'uit' zetten binnen de grafiek. Dit is handig als u op de trend van een specifieke groep wilt inzoomen (zie het onderstaande voorbeeld).

Toelichting en definities

Onder elke grafiek bevindt zich een knop Toelichting. Hieronder wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de grafiek precies toont. Als u daarna behoefte heeft aan exacte defnities, dan kunt u deze vinden door op de i-knop te klikken, rechtsboven in de grafiek (zie de bovenstaande grafiek als voorbeeld).

Vergelijk, delen en downloaden

Onder iedere grafiek vindt u de functies Vergelijk, Delen en Downloaden. Deze worden hieronder uitgelegd:

Vergelijk

Met de knop Vergelijk kunt u, onder andere, trends binnen een regio vergelijken met trends binnen andere regio's. Afhankelijk van de grafiek, kunt u ook verschillende beroepsgroepen en sectoren met elkaar vergelijken.

Delen

Deze knop maakt een HTML-code aan die het mogelijk maakt om de grafiek in uw eigen website te embedden, door middel van een Iframe. Meer over het gebruik van Iframe's leest u hier

download

Hiermee kunt u de grafiek als afbeelding downloaden in verschillende formats (PNG, JPEG, PDF en SVG vector image). Lees hier meer over deze formats. Daarnaast kunt u ook de onderliggende data van een grafiek downloaden als CSV- of XLSX-bestand. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld zelf nog extra berekeningen of analyses uit wilt voeren met de data.

Artikelen

POWERED BY

powered by