FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Brede welvaart verder onder druk

Belangrijke inzichten
  • RaboResearch constateert dat Nederland sinds het begin van de coronacrisis vooruit is gegaan qua baanzekerheid en inkomen. De brede welvaart staat echter onder druk.
  • Vorig jaar gaven Nederlanders aan dat hun subjectieve welzijn (geluk), sociale contacten en huisvesting verslechterd waren door corona. De brede welvaart is niet verder verslechterd met betrekking tot deze dimensies.
  • Er is echter een welvaartsdimensie bijgekomen die beduidend verslechterd is: gezondheid. 
  • Dit kan te maken hebben met de directe invloed van corona, de gevolgen van uitgestelde reguliere zorg, en ook het gebrek aan sportmogelijkheden.
  • Desondanks blijft de brede welvaart nog in stand. We zijn op 4 van de 11 dimensies gedaald sinds corona, maar we zijn ook gestegen met betrekking tot 2 andere dimensies: inkomen en baanzekerheid. Deze stijging compenseert de terugval op de andere dimensies.
  • Opvallend is wel dat vrouwen op aanzienlijk meer dimensies een achteruitgang ervaren dan mannen. Hiervoor is helaas geen eenduidige verklaring te geven.

Meer weten?  Klik dan op de onderstaande link om het volledige artikel met studie te lezen, of bezoek het dataportaal van ArbeidsmarktInZicht voor meer grafieken en artikelen over de arbeidsmarkt.

  RaboResearch: Brede welvaart verder onder druk door slechtere gezondheid.
  Dataportaal ArbeidsmarktInZicht

 

POWERED BY

powered by