FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Ontdek onze vernieuwde dynamische bevolkingspiramide

Belangrijkste inzichten
  • Heeft u onze vernieuwde dynamische bevolkingspiramide al bekeken? Deze tool biedt een heldere blik op de bevolkingsstructuur van Nederland van 1996 tot 2023.
  • De bevolkingspiramide toont verschuivingen en is uitgesplitst naar geslacht.
  • Bekijk de bevolkingspiramide van uw regio via de onderstaande visualisatie en verkrijg inzicht in de demografische gegevens van uw regio.
Dynamische bevolkingspiramide

Inzicht in demografische veranderingen is cruciaal bij het ontwikkelen van beleid. Ons nieuwste hulpmiddel, de dynamische bevolkingspiramide, biedt een heldere weergave van de bevolkingsstructuur van Nederland van 1996 tot 2023. Deze visualisatie geeft de verschuivingen, uitgesplitst naar geslacht, weer op diverse niveaus: landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk.

Belangrijke Ontdekkingen

De bevolkingspiramide toont duidelijke verschillen tussen provincies en regio's. Zo zien we een duidelijke vergrijzing in bepaalde provincies en een toename van de jongere bevolking in grote steden. Dit verschaft cruciale informatie voor het ontwikkelen van beleid op diverse terreinen, zoals gezondheidszorg, pensioenen, arbeidsmarkt en onderwijsplanning.

demografische gegevens in uw regio

Selecteer uw gewenste regio via de filtermogelijkheden. Klik vervolgens op de 'play'-knop en bekijk de ontwikkeling van de bevolking van 1996 tot en met 2023 in uw regio. Ontdek hoe u deze informatie kunt gebruiken om geïnformeerde beslissingen te nemen.

Leeftijdsopbouw naar geslacht

 

POWERED BY

powered by