FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

243 snelle groeiers in Utrecht

Belangrijkste inzichten
  • Utrecht kent in 2018 243 snel groeiende vestigingen: 3% van het totaal aantal Utrechtse vestigingen met meer dan 10 werknemers 
  • Utrecht kent vanaf 2013 een stijgende trend van het aantal snelle groeiers.
  • Het aantal snelle groeiers ligt in Utrecht in 2018 boven het niveau van snelle groeiers in 2010 (180 snelle groeiers)
  • Bijna één op de drie snelle Utrechtse groeiers was in 2018 actief in de sectoren specialistische zakelijke dienstverlening, informatie en communicatie en bouwnijverheid
Aantal snelle groeiers in utrecht blijft stabiel

Het Utrechts bedrijfsleven kent in 2018 243 snel groeiende vestigingen: 3,0% van het totaal aantal vestigingen met meer dan 10 werknemers. Een jaar eerder lag het aantal snelle groeiers op een vergelijkbaar niveau. Het aandeel snelle groeiers in het totaal aantal vestiging met meer dan 10 werknemers in Utrecht ligt hoger dan het landelijke percentage (2,0%). 

Vanaf 2010 was er in Utrecht sprake van een dalende trend in het aantal snelle groeiers als gevolg van de economische crisis. Door het economische herstel is vanaf 2013 weer sprake van een stijgende trend in het aantal snelle groeiers. Het niveau van de snelle groeiers ligt in Utrecht in 2018 boven het niveau van 2010 (180 snelle groeiers). 
Om aangemerkt te worden als snelle groeier moet een vestiging na drie jaar minimaal vijftig banen hebben en 60 procent of meer zijn gegroeid in het aantal banen. 

Snelgroeiende vestigingen, Utrecht
Snelle groeiers vaak in specialistische zakelijke dienstverlening, informatie en communicatie en bouwnijverheid

Bijna één op de drie snelle Utrechtse groeiers was in 2018 actief in de sectoren specialistische zakelijke dienstverlening, informatie en communicatie en bouwnijverheid. De sectoren groothandel en verhuur en overige zakelijke dienstverlening maken in Utrecht de top vijf van sectoren met de meeste snelle groeiers compleet. 

Top 10 snelle groeiers naar sector, Utrecht

 

POWERED BY

powered by