FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

27 snelle groeiers in Drenthe

Belangrijkste inzichten
  • Drenthe kent in 2018 27 snel groeiende vestigingen: 1,1% van het totaal aantal Drentse vestigingen met meer dan 10 werknemers 
  • Het aantal snelle groeiers ligt in Drenthe in 2018 lager dan het aantal snelle groeiers in 2017 (38 snelle groeiers)
  • Bijna één op de drie snelle Drentse groeiers was in 2018 actief in de sectoren bouwnijverheid, zorg en informatie en communicatie
Aantal snelle groeiers in Drenthe blijft stabiel

Het Drentse bedrijfsleven kent in 2018 27 snel groeiende vestigingen: 1,3% van het totaal aantal vestigingen met meer dan 10 werknemers. Een jaar eerder lag het aantal snelle groeiers op een hoger niveau (38 snelle groeiers). Het aandeel snelle groeiers in het totaal aantal vestiging met meer dan 10 werknemers in Drenthe ligt iets lager dan het landelijke percentage (2,0%). 
Om aangemerkt te worden als snelle groeier moet een vestiging na drie jaar minimaal vijftig banen hebben en 60 procent of meer zijn gegroeid in het aantal banen.

Snelgroeiende vestigingen, Drenthe
Snelle groeiers vaak in handel en vervoer en opslag

Bijna één op de drie snelle Drentse groeiers was in 2018 actief in de sectoren bouwnijverheid, zorg en informatie en communicatie. De sectoren welzijn en vervoer en opslag maken in Drenthe de top vijf van sectoren met de meeste snelle groeiers compleet. 

Top 10 snelle groeiers naar sector, Drenthe

 

POWERED BY

powered by