FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

77 snelle groeiers in Limburg

Belangrijkste inzichten
  • Limburg kent in 2018 77 snel groeiende vestigingen: 1,3% van het totaal aantal Limburgse vestigingen met meer dan 10 werknemers 
  • Limburg kent een redelijk stabiele trend qua aantal snelle groeiers. 
  • Het aantal snelle groeiers ligt in Limburg in 2018 nog iets onder het niveau van snelle groeiers in 2010 (98 snelle groeiers)
  • Ruim 40 procent van de snelle Limburgse groeiers was in 2018 actief in de sectoren vervoer en opslag, metaalindustrie en verhuur en overige zakelijke dienstverlening
Aantal snelle groeiers in limburg neemt iets toe

Het Limburgse bedrijfsleven kent in 2018 77 snel groeiende vestigingen: 1,3% van het totaal aantal vestigingen met meer dan 10 werknemers. Een jaar eerder lag het aantal snelle groeiers met 64 op een lager niveau. Het aandeel snelle groeiers in het totaal aantal vestiging met meer dan 10 werknemers in Limburg ligt lager dan het landelijke percentage (2,0%). 

Vanaf 2014 is er in Limburg sprake van een redelijk stabiel niveau van het aantal snelle groeiers. In 2018 lijkt de trend naar een groter aantal snelle groeiers als gevolg van het economisch herstel weer ingezet.  Het niveau van de snelle groeiers ligt in Limburg in 2018 nog  onder het niveau van 2010 (98 snelle groeiers). 
Om aangemerkt te worden als snelle groeier moet een vestiging na drie jaar minimaal vijftig banen hebben en 60 procent of meer zijn gegroeid in het aantal banen. 

Snelgroeiende vestigingen, Limburg
Snelle groeiers vaak in handel en vervoer en opslag

Ruim 40 procent van de snelle Limburgse groeiers was in 2018 actief in de sectoren vervoer en opslag, metaalindustrie en verhuur en overige zakelijke dienstverlening. De sectoren openbaar bestuur en overheidsdiensten, welzijn en horeca maken in Limburg de top vijf van sectoren met de meeste snelle groeiers compleet. 

Top 10 snelle groeiers naar sector, Limburg

 

POWERED BY

powered by