FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Aantal vacatures blijft op een hoog niveau in Brabant

BELANGRIJKSE INZICHTEN
  • Aantal ontstane vacatures daalt als gevolg van het seizoenseffect iets in het derde kwartaal 2018, maar blijft met 40.600 vacatures op een hoog niveau
  • In 3e kwartaal 2018 meeste vacatures in de sectoren detailhandel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en horeca
  • Meeste vraag in Brabant voor beroepsklassen technische beroepen en commerciële beroepen
  • Top 3 van beroepsgroepen: verkoopmedewerkers detailhandel, schoonmakers en kelners en barpersoneel
AANTAL ONTSTANE VACATURES BLIJFT OP EEN HOOG NIVEAU

Het aantal ontstane vacatures is in het derde kwartaal van 2018 in Brabant iets afgenomen; er ontstonden 40.600 vacatures. De belangrijkste oorzaak van deze afname is het seizoenseffect, doorgaans worden in de zomermaanden extra vacatures uitgezet ten opzichte van de maanden daarna. Deze trend is ook terug te zien in eerdere jaren. Het aantal ontstane vacatures blijft dan ook op een hoog niveau in Brabant; bijna 2.600 vacatures meer dan in dezelfde periode in 2017. Gedurende de afgelopen vier kwartalen zijn er in Brabant 161.500 vacatures ontstaan, 12.500 meer dan in dezelfde periode ervoor. 

Ontstane vacatures, Brabant 
Detailhandel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en horeca: MEESTE VACATURES

In het derde kwartaal van 2018 ontstonden in Brabant de meeste vacatures in de sectoren detailhandel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en horeca.

In bijna alle sectoren zijn in het afgelopen jaar, laatste vier kwartalen, meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de sector cultuur, sport en recreatie is sprake van een behoorlijke afname van het aantal vacaturs. De vijf sectoren waar in Brabant het afgelopen jaar relatief de meeste vacatures ontstonden, waren voeding- en genotmiddelenindustrie, energie, informatie en communicatie, overige dienstverlening en verhuur en overige zakelijke dienstverlening. 

Ontstane vacatures Brabant, naar sector 
MEESTE VACATURES ONTSTAAN VOOR TECHNISCHE EN commerciële BEROEPEN

De meeste vacatures in Brabant ontstonden in het derde kwartaal van 2018 voor de beroepsklassen technische beroepen, commerciële beroepen en bedrijfseconomische en administratieve beroepen. 

Ontstane vacatures, naar beroepsklasse, Brabant 
TOP 15 BEROEPSGROEPEN: VERKOOPMEDEWERKERS DETAILHANDEL STAAT BOVENAAN

Kijken we naar de top 15 van beroepsgroepen, in totaal zijn er 111 beroepsgroepen, dan ontstaan in Brabant in het 3e kwartaal van 2018 de meeste vacatures voor de beroepsgroep Verkoopmedewekers detailhandel (meer dan 3.600 vacatures). Schoonmakers  (bijna 2.200 vacatures) en kelners en barpersoneel (bijna 1.700 vacatures) maken de top drie compleet in Brabant. 

Ontstane vacatures: top 15 beroepsgroepen, Brabant 

 

POWERED BY

powered by