FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Brabant: aantal vacatures bereikt recordhoogte

Belangrijkste inzichten
  • Aantal ontstane vacatures stijgt in tweede kwartaal 2018 naar 42.900 vacatures
  • Meeste vacatures in de sector handel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en zorg
  • Meeste vraag voor technische en commerciële beroepen
Aantal ontstane vacatures stijgt naar 42.900 vacatures

Het aantal ontstane vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt: er ontstonden 42.900 vacatures. Dit zijn 2.100 vacatures meer dan in het tweede kwartaal van 2017. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2016 zijn er zelfs tienduizend vacatures meer ontstaan. Gedurende de afgelopen vier kwartalen zijn er in Brabant 159.000 vacatures ontstaan 16.000 meer dan in dezelfde periode ervoor. 

Ontstane vacatures, Brabant
detailhandel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en zorg: meeste vacatures

In het tweede kwartaal van 2018 ontstonden in Brabant de meeste vacatures in de detailhandel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en zorg.

In bijna alle sectoren zijn in het afgelopen jaar, laatste vier kwartalen, meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de sectoren welzijn en cultuur, sport en recreatie daalde het aantal ontstane vacatures. De drie sectoren waar relatief de meeste vacatures ontstonden, waren de voedings- en genotsmiddelenindustrie, financiële dienstverlening en onroerend goed en verhuur en overige dienstverlening. 

Ontstane vacatures naar sector, Brabant
Meeste vacatures ontstaan voor technische en commerciËle beroepen

De meeste vacatures ontstonden in het tweede kwartaal van 2018 voor de beroepsklassen technische, commerciële en bedrijfseconomische en administratieve beroepen. 

In het afgelopen jaar, laatste vier kwartalen, zijn er in bijna alle beroepsklassen meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de creatieve en taalkundige beroepen is sprake van een lichte daling. De drie beroepsklassen met relatief de grootste groei in ontstane vacatures waren transport en logistieke beroepen, technische beroepen en openbaar bestuur, veiligheid en juridische beroepen. 

Ontstane vacatures naar beroepsklasse, Brabant

POWERED BY

powered by