FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Brainport Future Skills Onderzoek

bELANGRIJKE INZICHTEN
  • Brainport Eindhoven deelt het rapport Future Skills, over de ontwikkeling van de vraag naar competenties en vaardigheden op de regionale arbeidsmarkt. 
  • Het valt op dat tussen 2010 en 2019 het gemiddeld aantal gevraagde skills per vacature flink is gestegen. Werkgevers zoeken naar steeds veelzijdiger profielen.
  • Daarnaast is het interessant dat bijv. skills op het vlak van techniek en ict juist ook buiten de technische- en ict-beroepen steeds vaker worden gevraagd. 
  • Future skills wordt aangevuld met een interactief dashboard voor beleidsmakers. 
  • Vanaf eind april komt ook het platform SkillsInZicht online. Hiermee kun je je eigen kennis, vaardigheden en soft skills inzichtelijk te maken en vergelijken. 

Brainport Eindhoven deelt vandaag, donderdag 16 april, het Future Skills rapport. Hierin wordt de regionale arbeidsmarkt geanalyseerd op basis van de in vacatureteksten gevraagde skills: de kennis, vaardigheden en soft skills die mensen bezitten. De analyse richt zich vooral op beleidsmakers en bestuurders in het onderwijs, om hen inzicht te geven in wat de veranderende regionale arbeidsmarkt van afgestudeerden vraagt. 

Etil research group verzorgde de analyses voor het rapport, samen met het Vlaamse AI-bedrijf Nalantis. Het rapport wordt aangevuld met een interactief dashboard waarin beleidsmakers alle inzichten in skills op de arbeidsmarkt in Brainport Eindhoven zelf kunnen ophalen.

Tot slot wordt eind deze maand ook SkillsInZicht gelanceerd. SkillsInZicht is een platform waarop individuen en werkgevers met het WerkDNA skills in kaart kunnen brengen, om zo de match met mogelijke andere beroepen inzichtelijk te krijgen. 


Future Skills in Brainport Eindhoven


Brainport Eindhoven deelt het rapport Future Skills, over de ontwikkeling van de vraag naar competenties en vaardigheden op de  arbeidsmarkt. Op basis van vacatureteksten wordt geanalyseerd welke vaardigheden, kennis en soft skills eigenlijk worden gevraagd in bepaalde beroepen. De analyse richt zich op beleidsmakers en bestuurders in het onderwijs, om hen inzicht te geven in wat de veranderende regionale arbeidsmarkt van afgestudeerden vraagt. Daarnaast biedt het informatie voor HR professionals en werkgevers en overheden.

 Future Skills - onderzoek Brainport EindhovenBrainstorming over paper


Skills dashboard voor beleidsmakers


Future skills wordt aangevuld met een interactief dashboard voor beleidsmakers. Hiermee kunnen zij vanuit onderwijs, arbeidsmarkt of overheid op detailniveau de ontwikkelingen van skills op de regionale arbeidsmarkt in Brainport Eindhoven volgen. Dit is belangrijk om effectief te reageren op de veranderende vraag naar arbeid op het niveau van wat mensen kennen en kunnen. 

Bekijk het dashboard op arbeidsmarktinzicht.nl/skills


Skillsinzicht voor individuen en werkgevers


Begin mei komt ook SkillsInZicht online, een platform om je eigen skills inzichtelijk te maken. Werkenden en werkzoekenden kunnen op basis van hun eigen CV analyseren over welke vaardigheden, kennis en soft skills ze beschikken, en zien in hoeverre dit past bij verschillende beroepen. Werkgevers kunnen met informatie over skills hun wervings- en opleidingsbeleid slimmer inrichten op wat mensen kunnen, kennen en zijn.

Kijk op www.arbeidsmarktinzicht.nl voor meer updates over skills.


POWERED BY

powered by