FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

In Drenthe meer nieuwe WW-uitkeringen in maart

Belangrijkste inzichten
  • Aantal WW-uitkeringen in maart 2020 met 117 uitkeringen toegenomen in Drenthe (+2,3%).
  • In maart zijn er in Drenthe 1.016 nieuwe uitkeringen toegekend, terwijl er 843 uitkeringen werden beëindigd. 
  • Vooral stijging nieuwe WW-uitkeringen in sectoren horeca, financiële en zakelijke dienstverlening en vervoer en opslag.
  • In alle beroepsklassen was in maart sprake van een toename van het aantal nieuwe WW-uitkeringen. 
  • Voor april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.
AANZIENLIJK MEER NIEUWE WW-UITKERINGEN IN MAART

UWV registreerde eind maart 7.944 lopende WW-uitkeringen in de provincie Drenthe. Dat is een toename van 117 uitkeringen ten opzichte van februari (+2,3%). Deze toename komt doordat er in maart 1.016 nieuwe uitkeringen zijn toegekend, terwijl er 843 uitkeringen werden beëindigd. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde WW-cijfers van UWV.
Volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie UWV, kende de maand maart twee gezichten. In de eerste helft viel de toeloop naar de WW nog mee. In de tweede helft van de maand is de arbeidsmarkt gaan afremmen. Voor de maand april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.

Aantal lopende WW-uitkeringen, Drenthe (maart 2020)
AANTAL NIEUWE UITKERINGEN STIJGT

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen is in Drenthe in maart sterk gestegen ten opzichte van februari. In maart verstrekte UWV 1.016 nieuwe WW-uitkeringen in de provincie Drenthe. Dit zijn er 315 meer dan in februari (+45%). Naast nieuwe uitkeringen, zijn er ook uitkeringen beëindigd. In maart zijn er 843 WW-uitkeringen in Drenthe beeindigd wegens bijvoorbeeld het vinden van werk of bereiken van de maximale duur. 
Alle leeftijdsgroepen laten een toename van het aantal nieuwe uitkeringen zien. Bij jongeren tot 25 jaar is deze toename het sterkst. 

In- en uitstroom WW-uitkeringen, Drenthe (maart 2020)
VOORAL STIJGING IN HORECA, FINANCIELE EN ZAKELIJKE DIENSTVERLENING EN VERVOER EN OPSLAG

Bij het merendeel van de sectoren steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de sectoren horeca, fianciele en zakelijke dienstverlening (en dan voor uitzendwezen) en vervoer en opslag. Vooral de stijging in de sector horeca was met 139% uitzonderlijk groot. 

Nieuwe WW-uitkeringen naar bedrijfsindeling, Drenthe (maart 2020)
IN ALLE BEROEPSKLASSEN SPRAKE VAN TOENAME NIEUWE WW-UITKERINGEN

Bij alle beroepsklassen steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de beroepsklassen technische beroepen, bedrijfseconomische en administratieve beroepen, transport en logistieke beroepen, commerciële beroepen en, juridische beroepen en dienstverlenende beroepen (waaronder onder meer horeca valt). 

Nieuwe WW-uitkeringen naar beroepsklasse, Drenthe (maart 2020)
LEES MEER

POWERED BY

powered by