FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

In Noord-Holland Noord aanzienlijk meer nieuwe WW-uitkeringen in maart

Belangrijkste inzichten
  • Aantal WW-uitkeringen in maart 2020 met 509 uitkeringen toegenomen in Noord-Holland Noord (+6,4%).
  • In maart zijn er in Noord-Holland Noord 1.388 nieuwe uitkeringen toegekend, terwijl er 886 uitkeringen werden beëindigd. 
  • Vooral stijging nieuwe WW-uitkeringen in sectoren horeca en financiële en zakelijke dienstverlening.
  • In bijna alle beroepsklassen was in maart sprake van een toename van het aantal nieuwe WW-uitkeringen. 
  • Voor april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.
Aanzienlijk meer nieuwe WW-uitkeringen in maart

UWV registreerde eind maart 8.456 lopende WW-uitkeringen in de regio Noord-Holland Noord. Dat is een toename van 509 uitkeringen ten opzichte van februari (+6,4%). Deze toename komt doordat er in maart 3.586 nieuwe uitkeringen zijn toegekend, terwijl er 2.410 uitkeringen werden beëindigd. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde WW-cijfers van UWV.
Volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie UWV, kende de maand maart twee gezichten. In de eerste helft viel de toeloop naar de WW nog mee. In de tweede helft van de maand is de arbeidsmarkt gaan afremmen. Voor de maand april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.

Aantal lopende WW-uitkeringen, Noord-Holland-Noord (maart 2020)
Aantal nieuwe uitkeringen stijgt

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen is in Noord-Holland Noord in maart sterk gestegen ten opzichte van februari. In maart verstrekte UWV 1.388 nieuwe WW-uitkeringen in de regio Noord-Holland Noord. Dit zijn er 512 meer dan in februari (+58%). Naast nieuwe uitkeringen, zijn er ook uitkeringen beëindigd. In maart zijn er 886 WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord beeindigd wegens bijvoorbeeld het vinden van werk of bereiken van de maximale duur. 
Alle leeftijdsgroepen laten een toename van het aantal nieuwe uitkeringen zien. Bij jongeren tot 25 jaar is deze toename het sterkst. 

In- en uitstroom WW-uitkeringen, Noord-Holland Noord (maart 2020)
Vooral stijging in horeca en financiele en zakelijke dienstverlening

Bij het merendeel van de sectoren steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de sectoren horeca en fianciele en zakelijke dienstverlening (en dan voor uitzendwezen). Vooral de stijging in de sector horeca was met 495% uitzonderlijk groot. 

Nieuwe WW-uitkeringen naar bedrijfsindeling, Noord-Holland Noord (maart 2020)
In bijna alle beroepsklassen sprake van toename nieuwe WW-uitkeringen

Bijna alle beroepsklassen steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de beroepsklassen commerciële beroepen, technische beroepen, zorg en welzijn beroepen, creatieve en taalkundige beroepen, pedagogische beroepen, openbaar bestuur, veiligheid en juridische beroepen en dienstverlenende beroepen (waaronder onder meer horeca valt). 

Nieuwe WW-uitkeringen naar beroepsklasse, Noord-Holland Noord (maart 2020)
Lees meer

POWERED BY

powered by