FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

In Overijssel aanzienlijk meer nieuwe WW-uitkeringen in maart

belangrijkste inzichten 
  • Aantal WW-uitkeringen in maart 2020 met 787 uitkeringen toegenomen in Overijssel (+5%).
  • In maart zijn er in Overijssel 2.538 nieuwe uitkeringen toegekend, terwijl er 1.756 uitkeringen werden beëindigd.
  • Vooral stijging nieuwe WW-uitkeringen in sectoren horeca, financiële en zakelijke dienstverlening en handel.
  • In alle beroepsklassen was in maart sprake van een toename van het aantal nieuwe WW-uitkeringen. 
  • Voor april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.
Aanzienlijk meer nieuwe WW-uitkeringen in maart

UWV registreerde eind maart 16.537 lopende WW-uitkeringen in de provincie Overijssel. Dat is een toename van 787 uitkeringen ten opzichte van februari (+5%). Deze toename komt doordat er in maart 3.586 nieuwe uitkeringen zijn toegekend, terwijl er 2.410 uitkeringen werden beëindigd. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde WW-cijfers van UWV.
Volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie UWV, kende de maand maart twee gezichten. In de eerste helft viel de toeloop naar de WW nog mee. In de tweede helft van de maand is de arbeidsmarkt gaan afremmen. Voor de maand april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.

Aantal lopende WW-uitkeringen, Overijssel (maart 2020)
Aantal nieuwe uitkeringen stijgt

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen is in Overijssel in maart sterk gestegen ten opzichte van februari. In maart verstrekte UWV 2.538 nieuwe WW-uitkeringen in de provincie Overijssel. Dit zijn er 1.264 meer dan in februari (+43%). Naast nieuwe uitkeringen, zijn er ook uitkeringen beëindigd. In maart zijn er 1.756 WW-uitkeringen in Overijssel beeindigd wegens bijvoorbeeld het vinden van werk of bereiken van de maximale duur. 
Alle leeftijdsgroepen laten een toename van het aantal nieuwe uitkeringen zien. Bij jongeren tot 25 jaar is deze toename het sterkst. 

In- en uitstroom WW-uitkeringen, Overijssel (maart 2020)
Vooral stijging in horeca, financiele en zakelijke dienstverlening en handel

Bij het merendeel van de sectoren steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de sectoren horeca, fianciele en zakelijke dienstverlening (en dan voor uitzendwezen), handel en gezondheidszorg. Vooral de stijging in de sector horeca was met 238% uitzonderlijk groot. 

Nieuwe WW-uitkeringen naar bedrijfsindeling, Overijssel (maart 2020)
In alle beroepsklassen sprake van toename nieuwe WW-uitkeringen

Bij alle beroepsklassen steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de beroepsklassen ICT beroepen, bedrijfseconomische en administratieve beroepen, dienstverlenende beroepen (waaronder onder meer horeca valt), managers, creatieve en taalkundige beroepen en pedagogische beroepen.  

Nieuwe WW-uitkeringen naar beroepsklasse, Overijssel (maart 2020)
Lees meer

POWERED BY

powered by