FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

In Utrecht meer nieuwe WW-uitkeringen in maart

belangrijkste inzichten
  • Aantal WW-uitkeringen in maart 2020 met 420 uitkeringen toegenomen in Utrecht (+2,5%).
  • In maart zijn er in Utrecht 2.338 nieuwe uitkeringen toegekend, terwijl er 1.903 uitkeringen werden beëindigd.
  • Vooral stijging nieuwe WW-uitkeringen in sectoren horeca en financiële en zakelijke dienstverlening.
  • In alle beroepsklassen was in maart sprake van een toename van het aantal nieuwe WW-uitkeringen. 
  • Voor april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.
Aanzienlijk meer nieuwe WW-uitkeringen in maart

UWV registreerde eind maart 17.282 lopende WW-uitkeringen in de provincie Utrecht. Dat is een toename van 420 uitkeringen ten opzichte van februari (+2,5%). Deze toename komt doordat er in maart 2.338 nieuwe uitkeringen zijn toegekend, terwijl er 1.903 uitkeringen werden beëindigd. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde WW-cijfers van UWV.
Volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie UWV, kende de maand maart twee gezichten. In de eerste helft viel de toeloop naar de WW nog mee. In de tweede helft van de maand is de arbeidsmarkt gaan afremmen. Voor de maand april verwacht het UWV een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.

Aantal lopende WW-uitkeringen, Utrecht (maart 2020)
Aantal nieuwe uitkeringen stijgt

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen is in Utrecht in maart sterk gestegen ten opzichte van februari. In maart verstrekte UWV 2.338 nieuwe WW-uitkeringen in de provincie Utrecht. Dit zijn er 608 meer dan in februari (+35%). Naast nieuwe uitkeringen, zijn er ook uitkeringen beëindigd. In maart zijn er 1.903 WW-uitkeringen in Utrecht beeindigd wegens bijvoorbeeld het vinden van werk of bereiken van de maximale duur. 
Alle leeftijdsgroepen laten een toename van het aantal nieuwe uitkeringen zien. Bij jongeren tot 25 jaar is deze toename het sterkst. 

In- en uitstroom WW-uitkeringen, Utrecht (maart 2020)
Vooral stijging in horeca en financiele en zakelijke dienstverlening 

Bij het merendeel van de sectoren steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de sectoren horeca en fianciele en zakelijke dienstverlening (en dan voor uitzendwezen). Vooral de stijging in de sector horeca was met 240% uitzonderlijk groot. 

Nieuwe WW-uitkeringen naar bedrijfsindeling, Utrecht (maart 2020)
In alle beroepsklassen sprake van toename nieuwe WW-uitkeringen

Bij alle beroepsklassen steeg in maart het aantal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van februari. Van een bovengemiddeld sterke stijging was sprake bij de beroepsklassen bedrijfseconomische en administratieve beroepen, zorg en welzijn bereoepen en dienstverlenende beroepen (waaronder onder meer horeca valt). 

Nieuwe WW-uitkeringen naar beroepsklasse, Utrecht (maart 2020)
Lees meer

POWERED BY

powered by