FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Limburg: aantal vacatures bereikt recordhoogte

BELANGRIJKSTE INZICHTEN
  • Aantal ontstane vacatures stijgt in tweede kwartaal 2018 naar 17.940 vacatures
  • Meeste vacatures in de sector handel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en horeca
  • Meeste vraag voor dienstverlenende en technische beroepen
AANTAL ONTSTANE VACATURES STIJGT NAAR 17.940 VACATURES

Het aantal ontstane vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt: er ontstonden 17.940 vacatures. Dit zijn ruim 2.000 vacatures meer dan er vorig jaar in dezelfde periode waren. Vergeleken met twee jaar geleden in dezelfde periode zijn er zelfs 4.000 vacatures meer ontstaan. Gedurende de afgelopen vier kwartalen zijn er in Limburg 63.000 vacatures ontstaan 5.800 meer dan in dezelfde periode ervoor. 

Ontstane vacatures, Limburg
DETAILHANDEL, VERHUUR EN OVERIGE ZAKELIJKE DIENSTVERLENING EN horeca: MEESTE VACATURES

In het tweede kwartaal van 2018 ontstonden in Utrecht de meeste vacatures in de detailhandel, verhuur en overige zakelijke dienstverlening en horeca. 

In bijna alle sectoren zijn in het afgelopen jaar, laatste vier kwartalen, meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de sectoren landbouw en visserij, informatie en communicatie en metaalindustrie daalde het aantal ontstane vacatures. De drie sectoren waar relatief de meeste vacatures ontstonden, waren de voedings- en genotsmiddelenindustrie, overige industrie en openbaar bestuur en overheidsdiensten.

Ontstane vacatures naar sector, Limburg
MEESTE VACATURES ONTSTAAN VOOR dienstverlenende en TECHNISCHE  BEROEPEN

De meeste vacatures ontstonden in het tweede kwartaal van 2018 voor de beroepsklassen dienstverlenende, technische en commerciële beroepen. 

In het afgelopen jaar, laatste vier kwartalen, zijn er in bijna alle beroepsklassen meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de agrarische en creatieve en taalkundige beroepen is sprake van een lichte daling. De drie beroepsklassen met relatief de grootste groei in ontstane vacatures waren openbaar bestuur, veiligheid en juridische beroepen, technische beroepen en pedagogische beroepen. 

Ontstane vacatures naar beroepsklasse, Limburg

POWERED BY

powered by