FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Ontdek het onbenutte arbeidspotentieel in de regio met een interactief dashboard!

Samenvatting
  • In Nederland kampen werkgevers met een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten. Een mogelijke oplossing hiervoor is het beter benutten van mensen die bereid zijn (meer uren) te werken, ook wel bekend als het 'onbenutte arbeidspotentieel'. 
  • Om meer inzicht te krijgen in en een beter beeld te vormen over het regionale onbenutte arbeidspotentieel, heeft Etil research group in samenwerking met Huis naar Werk (regio Zuidoost-Brabant) en de werkgroep ArbeidsmarktInZicht Zeeland, twee webpagina's gelanceerd: Onbenut arbeidspotentieel Zuidoost-Brabant en Onbenut arbeidspotentieel Zeeland.
  • Op deze pagina's vindt de bezoeker een dashboard met interactieve grafieken en de meest actuele cijfers specifiek voor de betreffende regio, evenals trends en artikelen over dit onderwerp. Er is tevens een Infographic beschikbaar om de belangrijkste regionale cijfers gemakkelijk te kunnen bekijken en delen. 
  • Meer informatie en benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen regio? Lees dan verder.

In Nederland kampen werkgevers met een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten. Een mogelijke oplossing hiervoor is het beter benutten van mensen die bereid zijn (meer uren) te werken, ook wel bekend als het 'onbenutte arbeidspotentieel'. Maar wie vallen hier precies onder?

Het onbenutte arbeidspotentieel omvat mensen die wel kunnen en (meer) willen werken maar momenteel niet of deeltijd actief zijn op de arbeidsmarkt. Het activeren van deze groep, waaronder langdurig werklozen, parttimers die meer uren willen werken en mensen die om diverse redenen (zoals zorgtaken) niet werken, kan helpen het tekort aan arbeidskrachten te verminderen. Denk bijvoorbeeld ook aan ouderen, aangezien er een groeiende groep vitale gepensioneerden is die graag nog een bijdrage willen leveren.

Interactief dashboard

Om meer inzicht te krijgen in en een beter beeld te vormen over dit onbenutte arbeidspotentieel, heeft Etil research group in samenwerking met Huis naar Werk Zuidoost-Brabant en de werkgroep van ArbeidsmarktInZicht Zeeland, al twee webpagina's gelanceerd: Onbenut arbeidspotentieel Zuidoost-Brabant en Onbenut arbeidspotentieel Zeeland. Op deze pagina's vindt de bezoeker een dashboard met interactieve grafieken en de meest actuele cijfers specifiek voor de betreffende regio, evenals trends en artikelen over dit onderwerp. Er is tevens een Infographic beschikbaar om de belangrijkste cijfers gemakkelijk te kunnen bekijken en delen. 

Voor wie?

Deze webpagina's zijn gericht op werkgevers, arbeidsmarktprofessionals en beleidsmakers uit de regio die meer willen weten over de achtergrond van dit potentiële talent en waardevolle stuurinformatie willen ontsluiten zoals:   

  • Hoe groot is het onbenut arbeidspotentieel in de regio?
  • Wat zijn redenen dat mensen niet(meer) gaan werken?
  • Wat zijn de kenmerken van deze mensen?
  • Hoe zijn deze mensen verdeeld over de gemeenten in de regio?

cijfers voor de eigen regio?

Benieuwd naar de meest actuele cijfers en mogelijkheden voor uw eigen regio? Neem dan contact op met Patrick Vonk (p.vonk@etil.nl, tel: 06 304 13 695).

POWERED BY

powered by