FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Noordelijk Onderzoek Arbeidsmarkt 2020

Belangrijkste inzichten
  • Noordelijk Onderzoek Arbeidsmarkt 2020 nu beschikbaar als rapport
  • De conjuncturele effecten van de Coronacrisis zijn in 2020 en 2021 dominant. 
  • Daarnaast hebben structurele ontwikkelingen als demografie, digitalisering en de energietransitie een grote impact op de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt. 
  • Het rapport wordt ondersteund met doorlopend actuele inzichten, visualisaties en data via  www.arbeidsmarktinzicht.nl, nu ook voor Friesland en Groningen. 

Bij aanvang van de coronacrisis stond de NoordNederlandse arbeidsmarkt er goed voor. Er was sprake van een positieve werkgelegenheidsontwikkeling, het aantal vacatures kende een hoog niveau en het aantal werklozen was bijzonder laag. De conjuncturele gevolgen van de coronacrisis voor de economie en arbeidsmarkt zijn echter groot. Niet eerder kwam de economische machine zo abrupt en op zo’n grote schaal tot stilstand als nu. De
impact van de coronacrisis is ook al duidelijk terug te zien in de (eerste) data die beschikbaar zijn gekomen: historische afname ondernemersvertrouwen, sterke stijging in de instroom in de WW en een sterke daling in het aantal online geplaatste vacatures.
Naast deze conjuncturele effecten zullen ook meer structurele trends als demografie, digitalisering en energietransitie een grote impact hebben op de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt.

Vragen over het rapport of over ArbeidsmarktInZicht.nl? 
Neem dan contact op via arbeidsmarktinzicht@etil.nl.

POWERED BY

powered by