FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Bevolking groeit verder in grote steden

belangrijke inzichten
  • Nederland zal in 2035 naar verwachting 18,9 miljoen inwoners hebben, een toename van 1,3 miljoen ten opzichte van begin 2022.
  • Voor Utrecht wordt de grootste relatieve groei verwacht, met ruim 26 procent tot 2035, gevolgd door Amsterdam (20 procent), Den Haag (18 procent) en Rotterdam (12 procent).
  • Deze steden hebben relatief jonge inwoners en groeien omdat er meer kinderen geboren worden dan dat er mensen overlijden. Ook hebben deze steden een grote aantrekkingskracht op immigranten, expats en internationale studenten. 
  • Kleinere gemeenten aan de randen van het land zullen hun bevolking naar verwachting verder zien afnemen. Deze gemeenten vergrijzen sterker.
  • De vergrijzing zal in het hele land verder toenemen. In 2035 zal ruim 24 procent van de bevolking 65 jaar of ouder zijn, nu is dat nog 20 procent. De vier grote steden zullen ook verder vergrijzen, maar minder snel dan andere delen van Nederland.
  • De PBL/CBS regionale prognose 2022-2050 beoogt de meest waarschijnlijke ontwikkeling te beschrijven, rekening houdend met nieuwe inzichten en recente ontwikkelingen op nationaal en regionaal niveau. Toch zijn de cijfers altijd met onzekerheden omgeven.
De nederlandse bevolking

In onderstaande grafiek ziet u het aantal inwoners per regio in Nederland tussen 2002 en mei 2022. Met behulp van de filters kunt filteren op de regio waarin u geïnteresseerd bent. U kunt inzoomen tot op gemeentelijk niveau.

Bevolking, per maand

Hieronder ziet u de prognose van het CBS omtrent de inwonersaantallen in de vier grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Inwonersprognose; van de 4 grootste steden van Nederland
Lees verder

Geïnteresseerd in meer informatie omtrent de prognose over de bevolkingsgroei? Klik dan op onderstaande link voor het originele artikel.

 Prognose: in 2035 vooral meer inwoners in en om grotere gemeenten

POWERED BY

powered by