FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Utrecht: aantal vacatures bereikt recordhoogte

BELANGRIJKSTE INZICHTEN
  • Aantal ontstane vacatures stijgt in tweede kwartaal 2018 naar 28.400 vacatures
  • Meeste vacatures in de sector detailhandel, specialistische zakelijke dienstverlening en zorg
  • Meeste vraag voor bedrijfseconomische, administratieve en commerciële beroepen
AANTAL ONTSTANE VACATURES STIJGT NAAR 28.400 VACATURES

Het aantal ontstane vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt: er ontstonden 28.400 vacatures. Dit zijn nieuwe 2.600 vacatures meer dan er een jaar eerder in dezelfde periode ontstonden. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2016 zijn er zelfs bijna vijfduizend vacatures meer ontstaan. Gedurende de afgelopen vier kwartalen zijn er in Utrecht 102.400 vacatures ontstaan; 12.200 meer dan in dezelfde periode ervoor. 

Ontstane vacatures, Utrecht
DETAILHANDEL, specialistische ZAKELIJKE DIENSTVERLENING EN ZORG: MEESTE VACATURES

In het tweede kwartaal van 2018 ontstonden in Utrecht de meeste vacatures in de detailhandel, specialistische zakelijke dienstverlening en zorg.

In bijna alle sectoren zijn in het afgelopen jaar, laatste vier kwartalen, meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de sectoren cultuur, sport en recreatie en vervoer en opslag daalde het aantal ontstane vacatures. De drie sectoren waar relatief de meeste vacatures ontstonden, waren de bouwnijverheid, metaalindustrie en voedings- en genotsmiddelenindustrie.

Ontstane vacatures naar sector, Utrecht
MEESTE VACATURES ONTSTAAN VOOR bedrijfseconomische en administratieve EN COMMERCIËLE BEROEPEN

De meeste vacatures ontstonden in het tweede kwartaal van 2018 voor de beroepsklassen bedrijfseconomische en administratieve beroepen, commerciële en technische beroepen. 

In de laatste vier kwartalen, zijn er in alle beroepsklassen meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. De drie beroepsklassen met relatief de grootste groei in ontstane vacatures waren: technische beroepen, openbaar bestuur, veiligheid en juridische beroepen en beroepen in zorg en welzijn.  

Ontstane vacatures naar beroepsklasse, Utrecht

POWERED BY

powered by