FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Werkgelegenheid Friesland: impact coronacrisis

Regionale verschillen

Het UWV verwacht in 2020 landelijk een sterke afname van de werkgelegenheid. De mate waarin de werkgelegenheid wordt geraakt, verschilt sterk per arbeidsmarktregio. De impact is in Groot Amsterdam bijvoorbeeld groot, terwijl Rijk van Nijmegen en Groningen de klap minder hard voelen. De reden hiervoor is dat niet alle sectoren even hard getroffen worden en dat sommige sectoren in de ene arbeidsmarktregio beter vertegenwoordigd zijn dan in de andere. In de horeca en luchtvaart zullen bijvoorbeeld veel banen verdwijnen, terwijl zorg & welzijn, de overheid, en post- en koeriersbranche zullen groeien. Naast Groot Amsterdam, worden onder andere ook Zuidoost-Brabant, en Noord- en Midden-Limburg relatief sterk geraakt.

De onderstaande kaart laat zien dat in Groningen en Rijk van Nijmegen, relatief veel werknemers actief zullen zijn in de bovengenoemde groeisectoren.

Percentage werknemers in een sector die groeit

Hieronder is te zien dat een relatief groot aandeel van de werknemers in Noord- en Midden Limburg, Brainport Eindhoven (Zuidoost-Brabant en Helmond-De Peel), en de Achterhoek en Twente, actief is in sectoren die waarschijnlijk een grote krimp zullen ondervinden.

Percentage werknemers in een sector met grote krimp

In Groot Amsterdam en Haaglanden bevindt een groot aandeel van de werknemers zich in een sector waarin een zeer grote krimp verwacht wordt.

Percentage werknemers in een sector met zeer grote krimp
Factsheets

Wilt u meer weten over de impact van corona op de werkgelegenheid in uw regio? Lees dan de onderstaande factsheet:

 Friesland

Meer informatie

Werk.nl, Coronacrisis: invloed op de werkgelegenheid verschilt per regio (4 juni)

POWERED BY

powered by