FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Dashboard over arbeidsproductiviteit in Noord-Brabant

belangrijke inzichten
  • Op initiatief van Midpoint Brabant is een dashboard ontwikkeld dat inzicht geeft in de ontwikkeling van de arbeidsproductiviteit in de maakindustrie in Noord-Brabant en de Brabantse regio’s.

  • Net als in heel Nederland tonen de cijfers een jaarlijks licht dalende trend, ondanks de stijging van de toegevoegde waarde met 26% sinds 2017.

  • Uit het dashboard volgt ook dat er grote verschillen binnen Noord-Brabant zijn in de arbeidsproductiviteit. Zo is de hightech regio Zuidoost-Brabant de landelijke top, terwijl West-, Noordoost- en Midden-Brabant onder het landelijk gemiddelde scoren.

  • Op sectoraal niveau steeg de arbeidsproductiviteit het meest in de sector vervaardiging van machines en apparaten.

  • Daarnaast is de arbeidsmarktspanning bij technische vacatures de afgelopen jaren verviervoudigd: er zijn meer vacatures dan WW’ers met een uitkering van minder dan zes maanden.

  • Het dashboard is ontwikkeld door Etil Research Group, in samenwerking met Panteia, dat werkt met data van onder meer het CBS, CPB en UWV.

Lees verder

Benieuwd naar de inzichten die het dashboard ‘Arbeidsproductiviteit Noord-Brabant’ te bieden heeft en de berichtgeving omtrent de lancering? Klik dan op onderstaande links.

 ArbeidsmarktInZicht: Dashboard Arbeidsproductiviteit Noord-Brabant

 Midpoint Brabant: Nieuw dashboard geeft inzicht in arbeidsproductiviteit in Brabantse regio's

 

POWERED BY

powered by