FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Drenthe: aantal vacatures bereikt recordhoogte

BELANGRIJKSTE INZICHTEN
  • Aantal ontstane vacatures stijgt in tweede kwartaal 2018 naar 5.530 vacatures
  • Meeste vacatures in de sectoren detailhandel, zorg en horeca.
  • Meeste vraag voor technische en dienstverlenende beroepen
AANTAL ONTSTANE VACATURES STIJGT NAAR 5.530 VACATURES

Het aantal ontstane vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt: er ontstonden 5.530 vacatures. Dit zijn bijna duizend vacatures meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2016 zijn er zelfs tweeduizend vacatures meer ontstaan. Gedurende de afgelopen vier kwartalen zijn er in Drenthe 19.400 vacatures ontstaan, 3.900 meer dan in dezelfde periode ervoor. 

Ontstane vacatures, Drenthe
DETAILHANDEL, zorg en horeca: MEESTE VACATURES

In het tweede kwartaal van 2018 ontstonden in Drenthe de meeste vacatures in de detailhandel, zorg en horeca.

In bijna alle sectoren zijn in het afgelopen jaar, laatste vier kwartalen, meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de sectoren landbouw en visserij, overige dienstverlening en groothandel daalde het aantal ontstane vacatures. De drie sectoren waar relatief de meeste vacatures ontstonden, waren de bouwnijverheid, overige industrie en welzijn. 

Ontstane vacatures naar sector, Drenthe
MEESTE VACATURES ONTSTAAN VOOR TECHNISCHE EN dienstverlenende BEROEPEN

De meeste vacatures ontstonden in het tweede kwartaal van 2018 voor de beroepsklassen technische, dienstverlenende en commerciële beroepen. 

In de afgelopen vier kwartalen zijn er in bijna alle beroepsklassen meer vacatures ontstaan dan in de periode ervoor. Alleen in de creatieve en taalkundige en agrarische beroepen is sprake van een lichte daling. De drie beroepsklassen met relatief de grootste groei in ontstane vacatures waren openbaar bestuur, veiligheid en juridische beroepen, bedrijfseconomische en administratieve beroepen, technische beroepen.

Ontstane vacatures naar beroepsklasse, Drenthe

POWERED BY

powered by